Știai că poți face clătite pufoase și super gustoase folosind doar 2 ingrediente? Unde mai pui că sunt și sănătoase.
Ingrediente
- o banană foarte bine coaptă
- două ouă
- o linguriţă de ulei de măsline
- fructe (opţional)
Cum se prepară
Sparge ouăle în bol şi taie bananele în felii. Pune cele două ingrediente în blender şi mixează puţin timp, până obţii o compoziţie omogenă (dar nu foarte lichidă, nu exagera cu timpul de mixare). Pune uleiul de măsline în tigaie şi aşteaptă până acesta se încinge, scrie gustos.ro. Cu un şerveţel, tamponează uşor tigaia (ai grijă să nu te frigi!).
Cu ajutorul unui polonic, pune compoziţie în tigaie. Potriveşte focul la intensitate medie şi lasa clătită acolo timp de 30 de secunde. Întoarce-o pe partea cealaltă încă 30 de secunde. Scoate-o pe o farfurie. Repetă procedeul până termini toată compoziţia. Serveşte clătitele cu fructe.
BONUS: Clătite thailandeze, rețeta. Cum se prepară
Ingrediente
60 g unt
500 g făină
250 ml apă
1 ou mare
1 lingura zahăr
2 linguri unt
un praf generos sare
Umplutură:
banane feliate
ciocolată topită/nutella
lapte condensat
zahăr
Cum se prepară
Într-un bol, combină apa cu sarea şi zahărul, până ce se dizolvă complet. Adaugă apoi oul şi omogenizează. Separat, răspândeşte untul în făină cu degetele, până obţii o făină cu micuţe cocoloaşe, potrivit retetepractice.ro. Combină cele două compoziţii şi frământă aluatul de clătite thailandeze pentru 5-10 minute. Va rămâne uşor lipicios la atingere, însă n-ar trebui să mai adere la mâini în timpul frământării, spre final. În caz contrar, mai pudrează puţin câte puţin făină.
Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, apoi porţionează-l în 10-11 bucăţi de câte 80-90 g fiecare. Cu cât ai o tigaie de clătite mai mare, cu atât vei face fiecare bucată de aluat mai mare. Unge fiecare bucată de aluat cu ulei şi apoi rotunjește-le pe fiecare în parte. Dă bilele de aluat pentru clătite la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 2-3 ore.
Scoate apoi aluatul şi întinde cu mâinile pe un blat de lucru fiecare bilă de aluat în parte, astfel: Întâi aplatizează aluatul cu degetele, apoi ridică de margini şi îndepărtează-le puţin câte puţin, de jur-împrejur, până obţii o foaie subţire, mai mare decât tigaia de clătite.
Odată întinsă bine clătita, încinge puţin tigaia şi stropeşte-o cu 1/2 lingură ulei. Frige clătită în tigaia încinsă până ce aproape se rumeneşte. Aşază în centrul său feliile de banane şi/sau nutella, după gust. Împătureşte clătita ca pe un plic, către centru, suprapunând puţin marginile, apoi întoarce-o pentru o coacere uniformă.
Serveşte clătitele thailandeze tăiate cubuleţe mici, presărate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu