Ideale alături de orice băutură caldă, aceste fursecuri vor deveni preferatele voastre.
Rețetă simplă de biscuiți de casă aromați și foarte gustoși, conform retete-usoare.eu.
Pentru aluat:
– 320 g de făină;
– 100 g de unt;
– 80 g de zahar tos (4 linguri);
– 100 g de iaurt natural (sau smântână fermentată) (4 linguri);
– 1 ou;
– 7 g de praf de copt (1 linguriță);
– 1 linguriță de zahar vanilat sau extract de vanilie;
– 1 praf de sare;
Pentru decor:
– 1 ou;
– 2 linguri de lapte;
– 2 lingurițe de zahăr;
– fulgi de migdale.
1. Cerneți făina și praful de copt într-un bol adânc. Adăugați untul și frecați-l în făină cu mâinile, până când veți obține un aluat sfărâmicios.
2. Într-un bol separat, încorporați iaurtul natural cu sarea, zahărul tos și cel vanilat. După aceasta, adăugați oul și amestecați bine cu telul.
3. Adăugați amestecul lichid în aluatul sfărâmicios și amestecați mai întâi cu o spatulă, apoi frământați aluatul cu mâinile. Dacă aluatul se va lipi de mâini, mai adăugați o lingură de făină. Acesta trebuie să fie destul de vârtos și nelipicios.
4. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 15 minute.
5. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și întindeți-l într-un blat, decupați cercuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar, apoi adunați aluatul rămas și modelați-l în formă de bilă. Continuați să formați biscuiții până când veți termina aluatul.
6. Amplasați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.
7. Bateți oul, zahărul și laptele într-un bol adânc cu ajutorul unui tel.
8. Periați fursecurile cu amestecul obținut. După aceasta, presărați-le cu fulgi de migdale.
9. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjiturile timp de 15 minute.
10. Scoateți-le din cuptor, amplasați-le pe un platou și serviți-le cu multă plăcere!
VEZI ȘI: Rețetă simplă și delicioasă. Tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale
Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un delicios tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale.
1 pachet de pișcoturi clasice, de șampanie
1 kg frișcă naturală, lichidă, ușor îndulcită
miezul de la 3-4 portocale
coajă confiată de portocale
8-10 gr gelatină
200 gr ciocolată amăruie
Pentru decor:
mini choux-uri cu frișcă și ciocolată
felii de portocale deshidratate
zmeură
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu