Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un delicios tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale.
1 pachet de pișcoturi clasice, de șampanie
1 kg frișcă naturală, lichidă, ușor îndulcită
miezul de la 3-4 portocale
coajă confiată de portocale
8-10 gr gelatină
200 gr ciocolată amăruie
Pentru decor:
mini choux-uri cu frișcă și ciocolată
felii de portocale deshidratate
zmeură
Se începe prin a curăța portocalele de coajă și a separa feliile de pelicula albă, care este ușor amară. Apoi se taie feliile de portocale în bucăți mai mici.
Dăm deoparte 200 ml din frișca lichidă, iar restul de frișcă o mixăm până capătă fermitate.
Hidratăm gelatina, o lichefiem și o adăugăm în frișca bătută, amestecând bine pentru omogenizare. Adăugăm apoi și bucățile de portocale, dar și câteva bucăți de coji de portocale confiate.
Oprim o parte din frișca bătută, până să adăugăm gelatina în ea, pentru a umple câteva choux-uri cu ea, pe care le vom folosi la decorarea tortului.
Asamblăm tortul cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale
Așezăm pișcoturile la baza formei de tort, dar și lateral, îmbrăcând pereții formei cu ele. Nu este nevoie să însiropăm pișcoturile ca la cele clasice, acestea se vor hidrata de la cremă.
Întindem crema de frișcă îi înteriorul formei de tort, o nivelăm frumos și o dăm la rece pentru aproximativ două ore.
Între timp, deshidratăm și câteva felii de portocale la cuptor, la 110 grade, pentru decor.
Topim și ciocolata în frișca lichidă oprită, pe care o încălzim pe foc, doar până aproape de punctul de fierbere. Cu această ciocolată glazurăm choux-urile, dar și tortul la final.
După intervalul de 2 ore, scoatem tortul de la rece,îndepărtăm pereții laterali ai formei de copt și începem să decorăm tortul. Așezăm deasupra choux-urile cu frișcă și ciocolată, feliile de portocale deshidratate și zmeura și glazurăm tortul cu restul de ciocolată. Îl dăm din nou la rece până se întărește ciocolata, apoi îl putem portiona și servi cu poftă, alături de cei dragi.
VEZI ȘI: Rețetă delicioasă. Chec în straturi cu glazură de ciocolată albă
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și decor multicolor.
Respectând lista de ingrediente așa cum a prezentat-o Vlăduț, succesul va fi garantat, iar preparatul demn de prima zi din anotimpul reînvierii culorilor.
Aluat pentru două checuri de 35 cm lungime:
10 ouă
10 linguri de ulei
500 gr zahăr
350 gr făină
20 gr cacao
50 gr nuci
50 gr stafide
coajă de lime
coajă de lămâie
Pentru glazura de ciocolată albă:
400 gr ciocolată albă
50 ml smântână pentru frișcă
50 gr unt
Pentru decor:
macarons multicolori
rahat
nuci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu