Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și decor multicolor.
Respectând lista de ingrediente așa cum a prezentat-o Vlăduț, succesul va fi garantat, iar preparatul demn de prima zi din anotimpul reînvierii culorilor.
Aluat pentru două checuri de 35 cm lungime:
10 ouă10 linguri de ulei
500 gr zahăr
350 gr făină
20 gr cacao
50 gr nuci
50 gr stafide
coajă de lime
coajă de lămâie
Pentru glazura de ciocolată albă:
400 gr ciocolată albă
50 ml smântână pentru frișcă
50 gr unt
Pentru decor:
macarons multicolori
rahat
nuci
Aluatul pentru chec este unul clasic, cunoscut de toți, însă modul de asamblare este mai special.
Cum se prepară checul în straturi
Se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri ca la orice rețetă clasică de chec.
Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare până devin cristaline. Se adaugă zahărul în etape și se mixează până când se obține acea bezea fermă și fixată pe pereții vasului.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, dar nu foarte mult să nu obținem maioneză. Se adaugă peste bezeaua de albușuri amestecând ușor cu o spatulă. Apoi se încorporează aromele și făina cernută treptat, deasupra compoziției.
Compoziția pentru chec se împarte în două. Într-una din părți se adaugă cacaua.
Se ung tăvile de chec cu ulei și se presară cu zahăr pudră, sau cu făină.
Se întind straturi din compozița simplă, alternând cu cele din compoziția cu cacao. Tot în straturi se presară și nuca, dar și stafidele. Deci vom avea un rând de compoziție simplă, unul de nuci, unul de compoziție cu cacao și altul de stafide. procedăm așa până terminăm compozițiile de aluat.
Checurile în straturi se coc la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Apoi se lasă să se răcească bine și se răstoarnă invers pe platouri.
Cum se prepară glazura de ciocolată albă
Se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi și se amestecă până se topește. Se adaugă untul, coajă răzuită de lime și de lămâie și smântâna pentru frișcă și se omogenizează compoziția.
Glazura de ciocolată albă se toarnă ușor fierbinte deasupra checurilor în straturi. Se lasă să se întărească și se decorează checurile cu macarons multicolori, în spiritul culorilor primăverii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu