EXCLUSIV  Rețetă pască Paști 2022 - ingredient care îi dă un gust extraordinar

rețetă pască
rețetă pască

În rândurile de mai jos, găsiți o rețetă de pască demnă de Masterchef. Veți da gata pe toată lumea cu această pască!

Maria Secrieriu, concurenta din sezonul al doilea al emisiunii MasterChef de la Pro TV, a împărtășit pentru cititorii DC News o rețetă delicioasă de pască. Secretul stă în ingredientele minune: cardamon sau păstaie de tonca pe care le puteți adăuga în pască.

Maria Secrieriu ne-a spus care sunt ingredientele și cum se prepară pasca de Paști:

Pentru aluat: 550 gramă făină, 125ml apă călduță, 125 ml lapte călduț, 80g unt topit, 150g zahăr tos, un pliculeț drojdie uscată, două gălbenușuri, un praf de sare, coajă rasă de la o lămâie.

Pentru umplutură: 300g brânză dulce de vacă, un pliculeț zahăr vanilinat, două fiole esență de rom, coaja rasă de la o lămâie, 10g griș, 25g faină, două ouă, 100g stafide (aici puteți să mai puneți dacă vă place cu mai multe), zahăr tos, după gust (cum vă place mai dulce sau mai puțin dulce).

Pentru uns Pască: un gălbenuș, 30ml lapte, miere pentru uns după coacere

Mod de preparare: stafidele le punem într-un bol, turnăm apă cât să le acopere și le lăsăm să se înmoaie 30 minute – 1 oră, după care le punem într-o strecurătoare la scurs. Punem brânza dulce de vacă într-un castron, adaugăm zahărul tos, tonca (păstaie de tonca rasă), zaharul vanilat, stafidele, ouăle și amestecăm cu un tel până la omogenizare.

Aluat: Am pus ingredientele în ordinea următoare: apă călduță, laptele călduț, untul topit în prealabil în cuptorul cu microunde (atenție, untul trebuie să fie călduț, nu fierbinte, în momentul când îl adăugați), gălbenușurile, plicuțetul de drojdie, zahărul tos, cardamonul praf o lingurița, făina. Se frământă 30 minute și se lasă la dospit alte 60 minute. Luați un castron mare, puneți în el făină, faceți în mijlocul făinii o gaură și adăugați drojdia, zahărul tos, zăharul vanilinat, coaja rasă de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apă călduță, laptele călduț și un praf de sare, după care începeți încet, încet să framântați ingredientele, timp de 20-30 minute, până obțineți un aluat care nu se lipește. Acoperiți aluatul cu un prosopel curat și lăsați-l la dospit într-un loc călduț, pentru o oră.

VEZI ȘI: Friptură de miel cu garnitură specială, ideală de Paști 2022. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Vei fi impresionat de gust!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel