Republica Moldova, cerere expresâ către Rusia

nicolae timofti
nicolae timofti

Sâmbătă, într-un nou demers, Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldovei, a solicitat Rusiei să-și retragă forțele militare și stocurile de muniții de pe teritoriul regiunii transnistrene. Cererea a fost făcută  cu ocazia unei conferințe internaționale dedicate politicii de neutralitate, ce a avut loc la Așhabad, capitala Turkmenistanului, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, scrie Agerpres.

Nicolae Timofti a constatat că statutul Moldovei de neutralitate nu a fost și nu este respectat de către Federatia Rusa, care își menține trupele în regiunea transnistreană, deși la Reuniunea OSCE de la Istanbul, în 1999, s-a angajat să și le retragă, declară acesta.

"Reiterez pe aceasta cale pozitia Republicii Moldova cu privire la necesitatea finalizării retragerii stocurilor de muniții și a forțelor militare ale Federației Ruse de pe teritoriul țării noastre. De asemenea, pledăm pentru transformarea operațiunii de pacificare din zona de securitate în una civila sub mandat internațional', a adăugat liderul de la Chișinău.

Președintele a spus că Republica Moldova încearcă să utilizeze conceptul de neutralitate într-o manieră care să permită contracararea riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel