Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici,  a pledat pentru lichidarea celor trei bănci implicate în "furtul secolului". 

Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată dacă nu va semna un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, a declarat premierul moldovean Chiril Gaburici.

Premierul  Moldovei  a pledat pentru lichidarea celor trei bănci implicate în dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, ceea ce în presa locală a fost numit 'furtul secolului', informează radio Chişinău, citat de Agerpres.

Lichidarea Băncii de Economii, a Băncii Sociale și a Unibank este una dintre condițiile impuse de FMI pentru negocierea Acordului de împrumut cu autoritățile de la Chișinău, menționează sursa citată.

Citește și: Premierul Moldovei, Chiril Gaburici, cere demisia întregii conduceri a Procuraturii, Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare

Potrivit premierului moldovean, acordul cu FMI urmează să fie discutat după alegerile locale din 14 iunie, când o delegație a instituției financiare internaționale va vizita Republica Moldova.

Premierul Chiril Gaburici a mai afirmat că atenția opiniei publice este deviată de la problemele importante: Se discută mai mult despre diploma mea, despre ciorapi, în loc să ne preocupăm de problemele din sectorul bancar, de faptul că Moldova poate intra în incapacitate de plată.

Parchetul General de la Chișinău a anunțat, luni, că-l va chema la audieri pe premierul Chiril Gaburici în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, după ce, sâmbătă, o expertiză a Ministerului de Interne confirma că diploma de studii liceale a premierului ar fi falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel