Urmărește emisiunea live


Renate Weber, AVERTIZARE pentru Vela și Grupul de Comunicare Strategică

Renate Weber
Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atras atenția Grupului de Comunicare Strategică și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în legătură cu infracționalitatea în creștere cauzată de criză.


Avocatul Poporului, Renate Weber, a atras atenția Grupului de Comunicare Strategică și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în legătură cu infracționalitatea în creștere cauzată de criză.

„Pe de o parte, noi am atras atenția de vreo două săptămâni deja comitetului care se ocupă cu managementul stării acesteia excepționale pe care o avem. Am atras atenția în legătură cu semnalele care ne-au venit mai ales din teritoriu, mai ales din zona rurală, privind deja creșterea numărului de infracțiuni și nu putem să nu ne dăm seama cu toții că în perioada următoare a săptămânilor și lunilor următoare, lumea va sărăci foarte mult", a spus Weber, în direct la Realitatea Plus.

„Când sunt crize economice, crizele sociale nu întârzie să apară"

„Fie că este vorba de unii care s-au întors acum din străinătate, fie că este vorba de oamenii care au stat tot timpul în România, problema este că oamenii nu mai au un loc de muncă, nu mai pot să-și desfacă produsele și atunci, pe fondul acesta, în general, când sunt crize economice, crizele sociale nu întârzie să apară. Ne așteptăm la o creștere a numărului de infracțiuni, nu doar al celor fără violență, ci și cu violență, de genul tâlhăriilor", a adăugat Avocatul Poporului.

Niciun răspuns din partea oficialilor

Renate Weber a cerut un plan de strategie pentru combaterea fenomenului, însă nu a primit niciun răspuns din partea GSC sau a ministrului Vela.

„Noi am rugat acest Grup de Comunicare Strategică, i-am scris domnului ministru Vela și l-am întrebat dacă există o strategie pentru combaterea unui asemenea fenomen. Ne-am oferit să colaborăm cu MAI și cu ceilalți factor de răspundere pentru că, pe de o parte, este într-adevăr vorba de protecția cetățenilor, de siguranță, de existența polițiștilor în posturile locale. Pe de altă parte, este vorba de măsuri care să-i ajute pe oameni să câștige un ban cinstit, din muncă cinstită, și atunci nu o să mai existe tentația unor infracțiuni", a mai spus Renate Weber.

„Deocamdată nu am primit niciun răspuns, dar am fost sesizați de alte organizații neguvernamentale care ne-au spus același lucru. Că văd că în zona rurală sunt comunități sărăcite și că se așteaptă la astfel de fenomene", a încheiat Avocatul Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel