Reguli obligatorii de respectat pentru utilizatorii de centrale termice

În sezonul rece utilizatorii sunt înclinați să facă o serie de greșeli care pot afecta modul de funcționare a echipamentului, potrivit specialiștilor Ariston Thermo România.

Lipsa unei verificări atente a centralei şi instalaţiei termice este o greşeală des întâlnită. Revizia întregului sistem înainte de instalarea frigului este esenţială pentru a putea detecta şi corecta eventuale disfuncţionalităţi. 

Pe de altă parte, verificarea presiunii din instalaţie şi corectarea la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar este recomandată ca măsură de prevenire a presiunilor prea ridicate în instalaţie. Nu în ultimul rând, trebuie luaţi în considerare şi robineţii cu cap termostat ce pot corecta diferenţele de temperatură. Dacă există diferenţe mari de temperatură între camerele aceluiaşi imobil, se vor instala astfel de robineţi care ajută la ajustarea termică a încăperilor pentru o distribuţie mai echilibrată a căldurii.

Regulile de bază

Verificarea tehnică periodică din doi în doi ani (VTP) şi desfăşurarea de revizii anuale reprezintă unii dintre cei mai importanţi paşi de respectat. Asigurat de o firmă de service cu autorizaţie ISCIR specifică, VTP-ul acoperă verificarea dispozitivelor de control, de reglare şi siguranţă a gazelor arse, dar şi reglarea instalaţiei de ardere şi menţinerea condiţiilor iniţiale de instalare. 

Verificarea presiunii de funcţionare a centralei şi a coşului de evacuare se înscrie în seria regulilor de urmat când vine vorba de modul de folosire al centralei termice. Curăţarea periodică a coşurilor de fum sau a kit-urilor de evacuare este o acţiune recomandată a se face o dată pe an, înaintea începerii sezonului rece, pentru a evita depuneri care pot îngreuna evacuarea fumului. De asemenea, montarea filtrelor pentru agentul termic din instalaţie şi a sistemelor anticalcar pe alimentarea cu apă a centralei este o altă regulă de urmat pentru a beneficia de o exploatare corectă şi sigură a centralei termice.
 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel