Regele Mihai, un fel de Elodia, da' mai mică aşa

ziare
ziare

În ultimul timp ne-am obişnuit deja ca discuţiile despre regele Mihai să ţină prima pagină a ziarelor. Dacă aruncăm un ochi pe Evenimentul Zilei, aflăm de la Băsescu că România are un ex-rege. O informaţie cu adevărat nouă. Şi noi care credeam că trăim într-o lume de basm cu prinţi şi prinţese, dar ceva nu se lega, că aveam un rege nebun care nu ne saluta niciodată. Sau poate Băsescu a  vrut să bată un mic apropo, ca la încoronările ce aveau loc pe repede-înainte prin filme "A murit Regele! Trăiască Regele". Şi nu de alta, dar am văzut că în momente importante, preşedintelui îi cam place să dea replici celebre din filme.

Din România Liberă aflăm cum a învârtit Sorin OvidiuVântu banii Petromservice peste şapte mări şi şapte zări, ca să îi facă curaţi pentru România. Banii purtaţi de vânt au ajuns taman până la Jakarta. Coincidenţa face că tocmai de acolo a fost săltat şi Nicolae Popa, omul de încredere al lui Vântu. Nu se ştie exact ce pasiune împărtaşesc cei doi prin părţile alea şi cum de li s-a căşunat taman pe Jakarta, cert e că banii au trecut printr-o serie de inginerii financiare demne de Oscar pentru regie şi montaj.

Jurnalul Naţional ţine să ne reamintească că totuşi trăim în România, nu în lumea regelui Mihai şi nici la Jakarta lui Vântu. În comuna Chinteni, din judeţul Cluj, Igaş a considerat că niciun poliţist nu are sânge în instalaţie şi i-a dat afară pe toţi. Aşadar a rămas biata comună nepăzită, de stau oamenii cu paru'n poartă de frică să nu le salte hoţii găinile din bătătură. Dacă ar fi să credem în teoria conspiraţiei, am zice că această comună face parte dintr-un experiment. Lasă satul fără niciun organ prin preajmă, hoţii îşi fac de cap cât cuprinde, dar la un moment dat se termină şi cu furatul, că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Da' la alegeri aduceţi poliţist în comună domnu' Igaş? Sau lăsaţi aşa, să se fure tot ca în codru?

DeCe News ne arată că românii din secuime s-au săturat şi încearcă pe orice cale să atragă atenţia conducătorilor de la Bucureşti că au scăpat situaţia din mână. Ungurii vor să îşi bată monedă proprie, steag propriu iar în cancelariile şcolilor din Har-Cov, cel mai aprins subiect de discuţie, este cum să se evite cântarea imnului României în clase. Privită din punctul de vedere al românilor din zona respectivă, situaţia este cu adevărat dramatică. E revoltător ca în ţara ta să te duci la magazin să ceri un kilogram de zahăr, dar să ţi se răspundă "Nem tudom roman!".

Libertatea îşi continuă dezvăluirile despre Nicoleta Luciu. Acum nu mai stă la geam precum Julieta, ci chiar s-a externat. Mai degrabă Libertatea cred că le arată pisica divelor autohtone şi le spune: atenţie fetelor, nu cumva să faceţi copii, că uite ce păţiţi! Dar sunt convins că Nicoleta Luciu va reveni în forţă şi abia aştept primul pictorial cu tânăra mămică alături de cei trei nou-născuţi.

În ultimul timp avem impresia că trăim un nou serial Elodia, dar de data aceasta cu regele Mihai în prim plan. De cum se lasă seara începe iureşul. Băsescu apare pe micile ecrane şi începe să îşi etaleze vastele cunoştinţe de istorie şi ne explică de ce nu e bun regele. Dar o întrebare domnule preşedinte: cât de scârbiţi au ajuns românii de clasa politică de preferă un om, care la un moment dat a făcut o alegere, pe care azi o catalogaţi drept trădare? De ce s-a ajuns în situaţia în care monarhia le surâde multora? Regele Mihai de astăzi joacă într-un fel rolul Elodiei. Nu îl vezi decât în poze şi în imaginile de arhivă, dar în schimb toată lumea vorbeşte depre el, o nouă febră naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel