Regatul Enclava, nou stat pe harta Europei, unde nu există niciun impozit

La doar câteva săptămâni după ce un ceh și-a realizat visul și a proclamat un nou stat, Republica liberă Liberland, polonezii revendică şi ei un micro-stat, la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia: Regatul Enclava. 

Potrivit romaniatv.net, Regatul Enclava abia dacă este mai mare decât o sală de şedinţe. Are 100 de metri pătraţi şi se află pe un teren pe care nu-l revendică nici Croaţia, nici Slovenia, după cum susţine purtătorul de cuvânt al noului stat, Piotr Wawrzynkiewicz.

Noul Regat Enclava ocupă un teritoriu apatrid, "terrae nullius", favorizat de divizarea fostei Iugoslavii, în 1991. Despre teritoriul noului stat european, aflat la 50 km vest de Zagreb, în apropierea localităţii slovene Metlika, Wawrzynkiewicz afirmă că l-a descoperit împreună cu nişte prieteni, după care s-a născut ideea creării unei ţări în care "toată lumea, indiferent de culoarea pileii, religie şi naţionalitate, îşi poate exprima opiniile, studia gratuit şi câştiga bani fără să plătească impozite".

Regatul Enclava nu a fost recunoscut până acum de niciun alt stat, dar peste 5.000 de persoane au trimis până acum cereri de a deveni cetăţeni ai noii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel