Referendumul din estul Ucrainei, o farsă propagandistică

Referendumul de duminică organizat de separatiştii proruşi în estul Ucrainei reprezintă "o farsă propagandistică, fără efecte juridice", a declarat, luni, Oleksandr Turcinov, preşedintele interimar ucrainean.

"Această farsă, numită de separatiști și teroriști drept referendum, nu este nimic mai mult decât o acoperire propagandistică a crimelor, răpirilor, violențelor și altor infracțiuni grave', a afirmat Turcinov, potrivit site-ului Radei Supreme.

El a insistat că 'această farsă propagandistică nu va avea niciun fel de consecințe juridice, cu excepția urmăririi penale pentru organizatori'.

"Aceste procese sunt inspirate de conducerea Federației Ruse și sunt distructive pentru economia regiunilor Donețk și Lugansk și amenință viața și bunăstarea cetățenilor, având scopul de a destabiliza situația din Ucraina, de a perturba alegerile prezidențiale (de la 25 mai) și de a răsturna autoritățile ucrainene de la putere", subliniază președintele Oleksandr Turcinov.

Citește și: Autorităţile au reintrodus încorporarea obligatorie în serviciul militar

Un referendum al separatiștilor proruși a avut loc duminică în estul Ucrainei pentru a decide soarta regiunilor Donețk și Lugansk, în contextul ofensivei duse de armata guvernamentală împotriva milițiilor proruse din sud-estul țării.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, declarase anterior că liderul de la Kremlin își va exprima poziția cu privire la referendumurile de la Donețk și Lugansk după anunțarea rezultatelor finale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel