Referendum familie. Viski (MozaiQ), mesaj dur pentru PSD

Una dintre cele mai importante organizații care militează pentru drepturile minorităților sexuale, MozaiQ, a lansat un atac la adresa PSD și guvernului, pentru decizia de a modifica legea referendumului prin ordonanță de urgență. 

Directorul executiv la MozaiQ, Vlad Visky spune că decizia de astăzi a Guvernului de a modifica, prin ordonanță de urgență, legea referendumului, pentru ca referendumul de modificare a articolului 48 din Constituție să aibă loc în decursul a două zile afectează grav democrația din România. "Practic, în plină campanie electorală privind modificarea Constituției, cu 20 de zile înainte de votul popular, executivul schimbă modul de desfășurare al scrutinului, cu efecte majore asupra democrației țării noastre. Coaliția de guvernare calcă în picioare orice fel de normă și cutumă și se pune în slujba unor grupuri conservatoare care încearcă să marginalizeze comunitatea LGBT din România", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MozaiQ

Solicitare către Avocatul Poporului

MozaiQ solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională actul normativ, în condițiile în care CCR a spus deja, în anul 2013, că modificarea regulilor organizării referendumului în preajma scrutinului electoral este neconstituțională. "Mai mult Comisia de la Veneția recomandă de asemenea ca astfel de modificări să aibă loc cu cel puțin 6 luni înainte de alegeri. Prin acțiunile de astăzi Partidul Social Democrat se face vinovat de deraierea României de la traseul european, bătându-și joc de toți cetățenii României. Ziua de astăzi va rămâne în istorie ca una întunecată pentru democrația din România. E de datoria noastră să ne facem vocile auzite împotriva asaltului PSD de astăzi!", se arată în mesajul organizației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel