Referendum familie. Tomac (PMP): Nu judec pe nimeni, dar...

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Eugen Tomac, președintele PSD, a zis că va merge la referendum pentru că aşa îi dictează conştiinţa, apreciind că, în cazul de faţă, boicotul este soluţia celor slabi ce fug de confruntare.

”Nu cred că este cazul să intrăm în polemici mânați de ură și folosind argumente care nu țin în fața realității vieții de zi cu zi. Eu voi merge le referendum nu pentru că mă îndeamnă sau mă convinge cineva, ci pentru că așa îmi dictează conștiința.

Nu judec pe nimeni pentru propriile convingeri și valori, dar lăsați-mă și pe mine să decid ce este, din punctul meu de vedere, corect să fac în zilele de 6-7 octombrie.

Participarea la acest referendum, inițiat în 2015 de bisericile creștine, este o datorie civică prin care demonstrăm că prețuim democrația. Or, consultarea cetățenilor este un exercițiu caracteristic și obișnuit într-o societate democratică.

Așa este, politicienii, deși nu l-au inițiat, încearcă să profite de acest referendum; PSD, mai ales, este campion european la tehnici de manipulare. În acest caz însă nu este vorba despre ce spune un lider politic sau altul, la acest referendum este vorba despre respectul pe care trebuie să-l oferim, prin participare, celor 3 milioane de români care au cerut modificarea articolul 48 alin. 1 din Constituție în sensul eliminării cuvântului "soți" și înlocuirea acestuia cu sintagma "un bărbat și o femeie".

Indiferent care este opinia dumneavoastră, ieșiți la vot. Doar așa demonstrăm că suntem propfund atașați valorilor democratice. În cazul de față, boicotul este soluția celor slabi ce fug de confruntare”, a fost mesajul lui Eugen Tomac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel