Referendum 2019. Obstacolul lui Iohannis. Chirieac: Vă dați seama ce se va întâmpla?!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, recent, că este „aproape hotărât”⁣ să convoace referendum pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Bogdan Chirieac, analist politic, consideră că președintele și-a creat un nou obstacol în cursa pentru alegerile prezidențialele din acest an.

În contextul în care președintele Klaus Iohannis se va consulta, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului, Bogdan Chirieac a fost întrebat, marți, la Antena 3, dacă consideră că intră în linie dreaptă procedura pentru organizarea referendumului sau șeful statului este în continuare „aproape hotărât”. Analistul politic a răspuns astfel: „Va face istorie cu expresia aproape hotărât. În opinia mea, președintele va face acest referendum. În mod absurd, și-a mai creat un obstacol în cursa pentru prezidențialele din această toamnă. Vă dați seama ce se va întâmpla dacă nu va avea cvorum la referendum sau răspunsul va fi unul negativ?! Din acel moment, practic, își încheie oficial mandatul de președinte”.

„Dacă obține o victorie”, a continuat analistul politic, „nu va fi a domniei sale, ci a USR-PLUS-Cioloș”. Totodată, a precizat că este o situație din care, în opinia sa, „președintele va pierde, indiferent de rezultat”.

Klaus Iohannis: Vreau să am parteneri românii care îşi doresc să dea un semnal clar

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Aproape. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate. Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens”, declarase Klaus Iohannis la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”. 

Săptămâna trecută, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au primit şi au acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie.  

Liviu Dragnea, replică pentru președintele României

Totodată, amintim că, luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare ca preşedintele Klaus Iohannis să organzieze un referendum, pentru că şi PSD are nişte întrebări. „De-abia îl aştept să organizeze referendum. Va fi un prilej foarte bun să răspundă şi la alte întrebări: Câte case e nevoie să furi de la stat ca să ajungi preşedinte? Sau câte dosare penale trebuie închise de prieteni ca să fii preşedinte?", a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat despre organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu europarlamentarele.

VEZI ȘI: Întrebare referendum 2019. Deputat: Răspunsul va fi "DA". Toleranță zero!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel