Reding critică România. Ce ne impută comisarul pentru Justiție

Vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding critică România, pe care o menționează printre țările membre UE în care statul de drept este pus în pericol sau de-a dreptul încălcat, în cadrul unui interviu acordat ziarului german Die Zeit, în care a vorbit despre măsurile necesare de luat pentru depășirea crizei financiare.

„Mă număr printre cei care spun că, după ce depăşim criza financiară, trebuie să mai facem şi alte schimbări în UE”, a explicat comisarul european pentru Justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, în articolul publicat sâmbătă și intitulat „Avem nevoie de forță germană”.

Rugată să detalieze schimbările la care se referă, Viviane Reding a făcut referire la respectarea statului de drept.

"Spre exemplu, la capitolul respectarea statului de drept. În momentul de faţă, dacă o țară încalcă regulile statului de drept, avem o singură posibilitate de a o sancţiona. Este cea mai drastică pedeapsă. Asta înseamnă că putem să-i luăm ţării respective dreptul de vot în Consiliu. Cred că avem nevoie şi de alte măsuri diferenţiate. Asta pentru că avem țări în care statul de drept este pus în pericol, iar altele în care el este de-a dreptul încălcat", a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, citat de pesurse.ro.

România și Ungaria

La întrebarea jurnalistului neamț, comisarul european pentru Justiție a confirmat că vorbește despre România şi Ungaria, însă a adăugat că sunt și alte membre UE în care statul de drept este amenințat. "Am face bine dacă ne-am uita împreună cu atenţie cum funcţionează statul de drept în multe dintre ţările membre”, a adăugat Viviane Reding.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel