Reacția sindicatelor la noua lege a salarizării

Sindicatele văd cu ochi buni noua elege a salarizării, potrivit unui comunicat de presă.

"Proiectul OUG prezentat de ministrul Muncii astăzi poate constitui un pas înainte pentru eliminarea discriminărilor salariale"

Pe datele pe care le avem până în acest moment proiectul de OUG propus de Guvern se apropie de așteptările Federației "Solidaritatea Sanitară" privind eliminarea discriminărilor/ilegalităților. Evident, există două lipsuri semnificative: nu este introdus și personalul nemedical la eliminarea discriminărilor la nivel național (ci doar la nivel de unitate) și nu este rezolvată problema gărzilor medicilor. Considerăm că aceste probleme rămân deschise, sperând să le rezolvăm în cursul dezbaterilor publice, înainte de adoptarea actului normativ.

Verdictul final îl vom da după ce specialiștii noștri vor verifica aspectele tehnice. În mod cert nu este nivelul maxim dorit de noi și meritat de salariații din Sănătate, însă este un semnificativ pas înainte.

Dacă după această măsură se deschid discuțiile privind o nouă lege a salarizării sau o lege de salarizare specifică Sănătății ne-am așeza pe drumul corect. Putem considera că ne apropiem de igienizarea sistemului de salarizare, generând astfel terenul pentru a demara discuțiile despre o adevărată creștere salarială.

În acest moment nu se poate vorbi de o creștere salarială semnificativă, ci de aducerea sistemului sanitar la nivelul de echitate apropiat de cel al altor sectoare de activitate.
Federația "Solidaritatea Sanitară" a participat în această după-amiază la negocierile de la Ministerul Muncii referitoare la proiectul de OUG privind salarizarea în domeniul bugetar", se arată în comunicatul de presă al Federației "Solidaritatea Sanitară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel