EXCLUSIV  Reabilitarea criminalilor în serie din România. Cms Cristi Gheorghe: Cel mai relevant e Marius Csampar, un criminal în serie destul de violent nu doar cu victimele/ video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Comisarul-șef Cristi Gheorghe a vorbit despre reabilitarea criminalilor în serie din România, oferindu-l ca exemplu pe Marius Csanmpar

 

Întrebat care este procesul de reabilitare al criminalilor în serie din România și ce exemple poate oferi, comisarul-șef a răspuns:

„Cred că o să vi-l exemplific pe cel mai relevant și care a apărut și în spațiul public, despre care am văzut că are și o activitate destul de intensă pe rețelele de socializare, mă refer la Marius Csampar. A fost un criminal în serie destul de violent nu numai cu victimele - modalitatea în care el a săvârșit acele omoruri a fost foarte violentă - dar și după ce a fost prins, îmi amintesc că eram în practică, eram student, iar el atacase chiar și procurorul în timpul anchetei.

Însă, cunoscându-l și stând mai mult de vorbă cu el să spunem că, într-un fel sau altul, la momentul de față, încearcă să se reintegreze și să resocializeze”, a declarat Cristi Gheorghe.

Poliţişti infiltraţi în clanuri interlope

Comisarul-șef Cristi Gheorghe a vorbit și despre polițiştii care se infiltrează în clanurile din România şi despre cum gestionează aceştia astfel de situaţii.

"De principiu, este destul de greu să penetrezi grupurile și să introduci un investigator. Se fac și aceste activități. Sunt, de principiu, cam ca în filme. E o meserie destul de periculoasă. Asta depinde foarte mult de investigație, unde te duci. De cele mai multe ori, trebuie să te gândești un pic mai mult. Eu, cel puțin, ca și comandant, ca să zic așa, mă gândesc la viața oamenilor, pentru că îi expui foarte mult. Ușor, ușor și la noi încep să apară niște chestii d-astea de asigurare a grupărilor infracționale cu mijloace mai performante și, fără doar și poate, ar putea să lezeze mult mai repede viața polițiștilor care sunt acolo", a spus Cristi Gheorghe, în emisiunea "Culisele Justiției", prezentată de Laura Duță, la DCNews TV.

"Toți ofițerii sunt specializați, fără doar și poate. Contează foarte mult experiența fiecăruia, care, de cele mai multe ori, nu se învață în școală. Nu poți să ai o anumită tipologie deja prestabilită. Pe investigator nu poți să-l pregătești în școală pentru un anumit gen de... De exemplu, ai, să zicem, o grupare albaneză. Nu ai cum să-l bagi acolo. Nu poți să bagi chiar peste tot investigatori și, repet, este o chestie destul de periculoasă. Da, în funcție de misiune, poate să-și schimbe fizionomia, poate să disimuleze anumite lucruri. Depinde de acțiunea operativă", a mai spus comisarul-șef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel