EXCLUSIV  Război Rusia - Ucraina. Ce TREBUIE să facă intelectualii ruşi. Daniel Cristea-Enache: Să-şi facă vocea auzită, nu să pretindă că nu e război

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre intelectualii din Federația Rusă şi ce ar trebui să facă ei odată cu izbucnirea războiului. 

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit, în cadrul emisiunii „De Ce Citim“, de la DC News, despre poziția pe care trebuie să o ia intelectualii din Federația Rusă:

„Ideea aceasta că sunt lucruri mai importante pentru noi, precum opera personală, cariera, un premiu, un succes sau o funcție decât această raportare directă, onestă și de bun simț la realitate, această idee mi se pare totalmente perdantă pentru un intelectual. Un intelectual trebuie să se implice, trebuie să fie atent la ceea ce se întâmplă. Dacă este intelectual rus trebuie să protesteze împotriva războiului, să folosească toate pârghiile pe care le mai are, că acum s-a blocat toată presa independentă în Rusia, și să-și facă auzită vocea, nu să pretindă că nu e un război, ci o operațiune specială, și să aproximeze situația refugiindu-se într-un anumit limbaj.

Intelectualii, oamenii de cultură și oamenii de știință, toate vocile acestea care contează într-un domeniu, trebuie să se raporteze într-un mod direct la ceea ce se întâmplă, mai ales că toate mijloacele de informare ne aduc informația în valuri și numai dacă nu vrei, poți să spui că nu ști ce se întâmplă acum în Ucraina.“, a spus, la DC News, Daniel Cristea Enache.

Actriţa Mila Kunis spunea că e din Rusia, deşi s-a născut în Ucraina. Motivul pentru care o făcea

Actriţa Mila Kunis, măritată cu Ashton Kutcher, a mărturisit într-un interviu recent că, deşi este născută în Ucraina, le spunea oamenilor că este din Rusia. După atacarea Ucrainei de către Rusia, actriţa a spus şi care era motivul pentru care făcea asta. 

"Oamenii veneau către mine şi spuneau 'Oh, eşti din Europa de est'. Eu le spuneam că sunt din Los Angeles şi îi întrebam la ce se referă. Toată viaţa mea am fost din Los Angeles", a declarat Mila Kunis, conform Huff Post. 

Actriţa a declarat că s-a identificat mereu ca fiind americană pentru că statutul de ucraineancă i-a părut "irelevant" în mare parte a vieţii, cu toate că are prieteni apropiaţi în Ucraina şi a călătorit acolo de multe ori. Cu toate astea, când oamenii o întrebau de unde este, aceasta spunea că este rusoaică, "din mai multe motive". 

"Unul dintre motive era că, atunci când m-am mutat în SUA şi le spuneam oamenilor că sunt din Ucraina, prima lor întrebare era 'unde e Ucraina?'. Şi trebuia să explic unde e Ucraina pe hartă, iar asta a devenit obositor. Aşa că le-am spus că sunt din Rusia, iar oamenii spuneau că ştiu unde e ţara asta. Aşa că m-am gândit că e perfect, o să le spun tuturor că sunt din Rusia", a mai declarat vedeta (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel