Răspuns fantastic al germanilor față de protestele anti-Islam

Mii de germani au protestat luni în patru mari orașe din Germania împotriva manifestațiilor Pegida, mișcare care se opune "islamizării" Occidentului. Faimoasa Catedrală din Koln a rămas în beznă în semn de protest față de Pegida.

Doar 250 de susținători ai Pegida au apărut pe străzile din Koln, în comparație cu cei peste 2.000 de contra-manifestanți. În acest timp, la Berlin, poliția spune că aproape 5.000 de contra-manifestanți au oprit 300 de suporteri ai Pegida să-și urmeze ruta. Alți peste 22.000 de protestatari anti-Pegida din Stuttgart, Muenster și Hamburg au oferit o reacție puternică la mișcarea anti-imigrație din Germania, conform The Guardian.

Însă, la fel ca în ultimele luni, Dresda, cu o comunitate restrânsă de musulmani, a rămas orașul care adună cei mai mulți susținători ai Pegida. Poliția spune că pe străzile din Dresda s-au strâns luni aproape 18.000 de persoane.

Susținătorii Pegida au folosit din nou sloganele contestate de Angela Merkel, precum "noi suntem poporul". Cancelarul a acuzat în mesajul său de Anul Nou că simpatizanții mișcării anti-imigrație deturnează slogane folosite în perioada dărâmării Zidului Berlinului.

Ministerul german de Externe a postat pe contul său de Twitter fotografii din cadrul defilării anti-Pegida din Berlin, însoțite cu un mesaj în care se afirmă că nu există "loc pentru agitație xenofobă în Germania".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel