Raportul MCV e cea mai gravă încălcare a tratatului şi a CEDO, afirmă Nicolai

nicolai
nicolai

Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va fi interpelat din cauza raportului MCV care  vorbeşte despre implicarea presei în treburile Justiţiei, afirmă europarlamentarul PNL, Norica Nicolai.

 "Noi, europarlamentarii îi vom cere explicaţii domnului Barroso, şi ce va trebui să faceţi dvs este să depuneţi o petiţie împotriva Comisiei Europene, la Parlamentul European, pentru că nu e normal să ceri să fac o lege a presei în care să-l sancţionez pe jurnalistul care îşi permite să vorbească despre justiţie", a spus Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL, în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

 În plus, fostul ministru al Justiţiei este de părere că aceasta este o premieră când raportul MCV se referă la presă.

 "E prima dată când un raport de monitorizare şi verificare se referă la presa. Este cea mai gravă încălcare a tratatului şi a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de către Comisia Europeană şi lucrul acesta nu va rămâne aşa", a spus Nicolai, la Antena 3.

 "Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi anumite îndoieli cu privire la eficacitatea activităţii de supraveghere desfăşurată de Consiliul Naţional al Audiovizualului", se arată în raport.

VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d5a5.n4