RAPORT CE: Parlamentul de la Bucureşti nu a dat curs solicitărilor DNA în cazurile Ridzi şi Păsat

european-commission
european-commission

Comisia Europeană, notează în raportul publicat vineri că Parlamentul de la Bucureşti a împiedicat investigarea faptelor de corupţie în cazrile Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat, hotărând şi reducerea bugetului ANI în urma contrângerilor financiare, ceea ce poate împiedica publicarea declaraţiilor de avere şi de interese.

Raportul CE notează faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a continuat să obţină rezultate bune în ceea ce priveşte investigarea unor cazuri de înaltă corupţie, trimiţând în judecată un membru al Parlamentului European, trei foşti miniştri, doi foşti secretari de stat şi mai mulţi magistraţi, transmite Mediafax.

Totuşi, arată CE, Parlamentul a dat vot negativ privind percheziţia unui calculator personal într-o anchetă referitoare la faptele de corupţie ale unui „fost ministru“, astfel că parchetul va trebui să folosească celelalte dovezi pe care le deţine. În legătură cu aceeaşi persoană, precizează CE, Parlamentul a dat vot negativ pentru deschiderea unei anchete.

Într-o altă anchetă în curs privind un caz de suspiciune de acte de corupţie, Parlamentul nu a aprobat solicitarea parchetului de arestare preventivă, mai notează Comisia, referindu-se la cazul deputatului PDL Daniel Păsat.

În ceea ce priveşte ANI, Comisia Europeană constată că România a adoptat o lege îmbunătăţită de funcţionare a acesteia, însă Parlamentul a decis reduceri bugetare importante. „În decembrie, în contextul constrângerilor bugetare generale, Parlamentul a redus semnificativ bugetul ANI pe 2011. Această reducere bugetară poate împiedica publicarea declaraţiilor de avere şi de interese. Acest lucru ar constitui un obstacol în ceea ce priveşte transparenţa averilor şi eficacitatea verificărilor efectuate de ANI, care se bazează parţial pe semnalele provenite de la public“, consemnează raportul CE.

Citeşte şi:

Deputații îl scapă pe Daniel Păsat de arest. Opoziția nu a participat la vot

Deputaţii au scăpat-o pe Ridzi de urmărirea penală

„Ziua Justiţiei“ în PDL – Ridzi scapă de percheziţia informatică în cazul 2 Mai. Procurorii cer voie să-l poată aresta pe Dan Pasat, deputaţii se fac că nu aud

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel