Ralph Hamers părăsește ING. Ce bancă va prelua în schimb

Ralph Hamers părăsește ING pentru o altă bancă. Când va prelua conducerea.

Şeful ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, va prelua conducerea UBS, a confirmat miercuri Consiliul de Administraţie al băncii elveţiene, transmit DPA şi Reuters.

Ralph Hamers îl va înlocui pe Sergio Ermotti de la 1 noiembrie în funcţia de director general al UBS. Este a doua mare bancă elveţiană care înlocuieşte conducerea în februarie, după ce Credit Suisse l-a numit director general pe Thomas Gottstein, în locul lui Tidjane Thiam.

Va părăsi banca olandeză la sfârșitul lunii iunie

Separat, ING a anunţat că directorul său general, Ralph Hamers, va părăsi banca olandeză la 30 iunie şi a precizat că procesul de succesiune va fi realizat "când şi dacă va fi momentul potrivit".

Hamers va începe la UBS ca membru el echipei de conducere la începutul lunii septembrie, "pentru a asigura o tranziţie unitară", se arată în comunicatul băncii elveţiene.

Preşedintele UBS, Axel Weber, l-a abordat pe Hamers în urmă cu o lună, conform informaţiilor publicate de Financial Times, când era deja clar că nu va fi extins contractul lui Ermotti, aflat de aproape un deceniu la conducerea băncii elveţiene.

Hamers a readus grupul ING pe profi

Hamers lucrează pentru grupul ING din 1991 şi conduce banca olandeză din 2013. El a readus grupul pe profit, în timp ce a a achitat ajutorul primit de la statul olandez în timpul crizei financiare globale.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel