EXCLUSIV  Raed Arafat, adevărul despre sistemul 112: Trebuie înlocuit pentru a nu avea probleme

Raed Arafat a dezvăluit care sunt problemele privitoare la sistemul unic de urgență, însă atrage atenția asupra unor exagerări care ar putea crea panică în rândul populației.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că este este justificată reînnoirea sistemului de 112 care a ajuns la un grad ridicat de uzură. Computerele pe care se lucrează sunt din 2005, iar software-urile trebuie înlocuite cu unele mai performante. STS a făcut toate cercetările cu privire la situația actuală și are deja proiectul care duce la rezolvarea problemei, susține Arafat.

 "Poveștile astea, prezentate catastrofal"

"Eu nu înțeleg de ce le place oamenilor să pună titluri bombastice. Toată discuția este despre proiectul de reînnoire a sistemului 112 și eu am zis că este foarte bine justificat pentru că sistemul e foarte vechi. Nu am zis nici că nu funcționează, nici că are probleme, nimic de genul ăsta. Sistemul este vechi, proiectul este binevenit, este necesar pentru că avem un sistem din 2005. Deci calculatoarele din 2005 trebuie schimbate, software-ul trebuie schimbat, normal, asta e tot ce am zis. Poveștile astea prezentate catastrofal...ăsta este stilul în România. Nu este cazul unei panici. Este doar că sistemul este învechit și putem să avem probleme dacă nu îl înlocuim și STS-ul are proiectul, lucrează pe el. Deci chiar acum când se rezolvă problema, noi interpretăm altceva. La proiectul cu fonduri europene, mi se pare că au pornit și licitația", a delcarat Raed Arafat pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel