Radu Stroe vrea competențe clare pentru DGIPI

radu-stroe-dc1
radu-stroe-dc1

DGIPI va fi reorganizată în aşa fel încât să se intereseze "strict de culegerea de informaţii legate de angajaţii MAI care comit infracţiuni", și nu de întâlniri private după orele de muncă, "cum vorbește lumea", a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului.

Radu Stroe a subliniat faptul că DGIPI va fi reorganizată, în aşa fel încât să asigure "împrejurarea ca toţi lucrătorii din MAI să fie feriţi să încalce legea".

"DGIPI va trebui să se intereseze strict de lucrătorii MAI care încalcă legea. Nu să se intereseze cu cine mă întâlnesc eu după orele de program sau dacă mănânc în altă parte. Nu spun că ei fac asta, dar vorbeşte lumea", a spus ministrul Stroe, citat de Mediafax.

În ceea ce privește numele secretarului de stat care va avea în subordine Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), ministrul Afacerilor Interne a evitat să spună dacă actualul șef al instituției, chestorul Gelu Oltean, va fi schimbat.

"O să ştim abia după ce aprobăm reorganizarea şi discutăm cu primul ministru. În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef va fi schimbat, nu dau nici semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru şi vom vedea. Este altă structură, este altă funcţie. Personal am înţeles că profesional e bun. Vom vedea", a mai spus Radu Stroe.

Potrivit unei Ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern în 22 decembrie 2012, DGIPI va fi reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, activitatea sa urmând a fi coordonată de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, care vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a premierului, şi nu prin ordin al ministrului de resort, ca până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel