Radu Oprea: Investiţiile străine, în picaj. Aceasta e cauza

Radu Oprea
Radu Oprea

"Criza economică globală creată de coronavirus ne obligă să regândim politicile economice și relațiile comerciale ale României", apreciază senatorul PSD Radu Oprea.

"Ideea dezvoltării capacităților industriale românești în diverse sectoare de activitate, de la centrele de colectare legume-fructe și a fabricilor de conserve, la producția de echipamente medicale și a medicamentelor, este extrem de corectă. (De aceea, in timpul guvernării PSD, pragul minim al investitiei prin schema de ajutor de stat a fost scăzut la 1 milion euro, pentru ca el să devină accesibil IMM-urilor).

Campania de susținere a capitalului românesc, a IMM-urilor, prin cumpărarea de produse autohtone trebuie continuată și intensificată. Dar, mai mult decât atât, este nevoie și de o viziune de dezvoltare globală.

Astăzi, se vorbește despre delocalizarea companiilor care funcționează in China, pentru a reduce riscurile de aprovizionare cu produse de strictă necesitate, care in timpul unei pandemii se transformă în produse strategice. Este pregătită România pentru a-și prezenta oferta de țară? Suntem prezenți cu InvestRomânia și cu atașații economici acolo unde se iau deciziile pentru a atrage investiții străine?

Răspunsul este NU!", transmite senatorul Radu Oprea într-un mesaj publicat pe Facebook.

Investiţiile străine, scărede uriaşă

"Investițiile străine directe au scăzut in primul trimestru al anului curent cu un miliard de euro (sursa BNR).

Acest lucru se intâmplă din cel puțin două motive:

1. Guvernul PNL nu și-a propus ca prioritate să atragă investiții străine. Vă invit să citiți toate propunerile care au "emanat" de la Palatul Victoria, nu veți găsi nimic despre atragerea investitorilor stăini;

2. Bulversarea direcției InvestRomânia și a rețelei de atașati economici prin comasarea Ministerului Comerțului cu cel al economiei, energiei și turismului", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel