Radu Buzăianu, despre Catedrala Mântuirii: Am o problemă

Radu Buzăianu
Radu Buzăianu

Jurnalistul Radu Buzăianu a făcut un comentariu vizavi de Catradala Mânduirii Neamului.

”Dar sa vorbim despre Catedrala. Ca n-am zis nimic ieri. Am citit ce spun "partile".

Am o problema de principiu cu cei care nu fac diferenta intre managementul Bisericii Ortodoxe si Biserica Ortodoxa. Mai am o problema cu cei care gandesc putin: "eu nu sunt cu biserica, deci sa nu se faca". Banii statului sunt banii oamenilor. Nu sunt banii "lu" Viorica sau "lu" domnu Liviu. Aia 3 km de autostrada investiti acolo sunt banii celor 50 000 de oameni stransi in fata apreciind ce s-a facut. Cand ati vazut in fata Catedralei 50 000 de oameni, erau 50 000 de crediciosi, dar, surpriza, erau de asemenea, 50 000 de contribuabili. Daca ai senzatia ca d-aia nu sunt spitale, ca s-a facut Catedrala asta e induiosator de simplist.

Mai departe. Iisus predica in Templu. Nu avea o problema cu existenta Templului. Ci cu comertul din el. "Lui Dumnezeu ii plac spatiile mici". Inainte sa fie rastignit, a fost momentul acela cu Iuda si Maria Magdalena. Cu mirul scump si cu banii cu care trebuia facut altceva important. Cel cu ideea asta e si cel care l-a vandut pe Iisus. Iuda era carturarul dintre apostoli. Spoiller: nu a sfarsit bine.

[citeste si]

Ce voiam sa spun. Nu traim altceva decat se traia atunci. S-au schimbat elementele. ideea e aceeasi. Mistouri erau si pe vremea aia. Iisus era rastignit intr-un cor de mistocari. Nu s-a schimbat nimic. E facebookul plin de mari ironici. Lumea remarca modestia in care s-a nascut, neintelegand ca sensul e altul. N-a mai avut loc sa se nasca in alta parte. Vine Craciunul acum. Totul era ocupat. Vedeti ca traim acelasi lucru. Iisus incurca mereu. Nici acum nu prea mai e loc cand e vorba de el. Merry X-mas, tuturor”, a fost mesajul lui Radu Buzăianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel