EXCLUSIV  Radu Bălănescu: Masoneria în Republica Populară Chineză nu există

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Marele Maestru din cadrul Marii Loje Române, Radu Bălănescu, a vorbit despre relațiile internaționale și efectul lor asupra masoneriei mondiale, într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Situația internațională este mai tensionată decât altădată. Nu cea mai tensionată din ultimii 30 de ani, dar în orice caz este mai tensionată. Cum vede masoneria schimbarea de putere în Statele Unite? Cum vede relația Rusia – UE, cum vede relația SUA – UE? Există masonerie și în China?”, a întrebat analistul politic.

„Nu, masoneria în Republica Populară Chineză nu există. Există o Mare Lojă în Taiwan cu denumirea de «Marea Lojă a Chinei», dar nu este o Mare Lojă în China”, a transmis Bălănescu.

Nu se face politică la acest nivel, spune Bălănescu

„Referitor la întrebările dumneavoastră de înainte, am spus puțin mai devreme că nu facem politică. Vă rog să mă credeți că nu am discutat niciun fel de întâmplare politică la nivel mondial. În niciun fel, noi nu comentăm astfel de lucruri pentru că în nicio țară masoneria nu se amestecă în politică.

Atunci evident, probabil că fiecare dintre noi are propriile lui opinii, dar nu au constituit un subiect de discuție la aceste întâlniri”, a adăugat Marele Maestru al Marii Loje Naționale.

Relațiile între masonerii nu suferă transformări în funcție de relațiile politice

„Dar relațiile intra-masonice internaționale nu suferă transformări în funcție de relațiile politice?”, a mai întrebat Chirieac.

„Nu, noi suntem în niște relații foarte bune cu absolut toată lumea. Când apar pseudo-tensiuni, pentru că masoneria nu agreează tensiunile, atunci se reglează prin discuții și se pot întâmpla doar în momente în care să spunem că nu se respectă niște principii de regularitate care vin din urmă cu sute de atunci. Atunci, sigur, pot exista niște discuții pe temele respective, dar nu a fost cazul”, a răspuns Bălănescu.

„Deci, în toată această perioadă nu au existat valuri între masoneria română și masoneriile frățești, prietene, partenere?”, a mai întrebat analistul politic. „Nu, nu au fost niciun fel de valuri. Când apar să spunem evenimente sau discuții, noi ne informăm unii pe ceilalți, ne cunoaștem foarte bine și putem să discutăm direct, deschis absolut tot ce se întâmplă din punct de vedere al masoneriei”, a conchis Radu Bălănescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel