Racheta care a lovit zborul MH17, adusă din Rusia - OFICIAL

Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei
Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei

Avionul civil malaezian doborât în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei a fost lovit de o rachetă antiaeriană de tipul Buk adusă din Rusia în zona de conflict controlată de rebelii proruși - este concluzia investigației internaționale conduse de autoritățile din Olanda.

Conform raportului prezentat miercuri de Parchetul olandez, după doborârea avionului respectivul sistem antiaerian, alcătuit din patru rachete, a fost transportat înapoi în Rusia.

Aceste concluzii le confirmă pe cele din raportul preliminar întocmit de o echipă olandeză, în care se menționează că prăbușirea avionului companiei Malaysia Airlines pe 17 iulie 2014, într-o zonă controlată de separatiștii proruși din estul Ucrainei, a fost provocată de impactul acestuia cu o rachetă antiaeriană ale cărei caracteristici corespund cu sistemul rusesc Buk.

Avionul Boeing 777 efectua cursa MH17 între Kuala Lumpur și Amsterdam. În timp ce SUA și Ucraina afirmă că avionul a fost doborât de rebelii sprijiniți de Moscova, aceasta din urmă susține că racheta a fost lansată de forțele armate ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel