Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  PSD nu este primul partid care și-a dat jos propriul Guvern! Când a pornit MARELE scandal prin care toți miniștrii au DEMISIONAT

PSD nu este primul partid care și-a dat jos propriul Guvern, așa cum auzim astăzi pe toate posturile de televiziune.

Primul partid care și-a dat jos propriul Guvern a fost PNȚCD. Nu și-a dat jos propriul premier, dar și-a dat jos propriul Guvern în sensul că miniștrii și-au dat demisia. 

Radu Vasile a fost propus pentru funcţia de premier în primăvara anului 1998 de către preşedintele Emil Constantinescu. La acea vreme, Radu Vasile avea susţinerea principalului partid de guvernământ, PNŢCD. Un an mai târziu, lucrurile au luat o altă întorsătură. Guvernarea sa i-a nemulţumit pe liderii PNŢCD. Practic, Radu Vasile guverna de capul său. S-a ajuns la situaţia în care membrii Guvernului cereau plecarea primului ministru și, evident, înlocuirea sa. În cele din urmă, miniștrii şi-au dat demisia. Radu Vasile a fost pus în situaţia de a nu mai avea ce guvern să conducă. 

Suspendarea lui Emil Constantinescu

Radu Vasile nu a vrut să demisioneze, moment în care PNŢCD i-a retras sprijinul politic. Emil Constantinescu i-a cerut demisia. Apoi, președintele de la acea vreme, l-a revocat din funcție. S-a propus suspendarea președintelui care demițând Guvernul a încălcat Constituția.

Ion Iliescu a spus că nu este de acord pe motiv că țara nu poate rămâne și fără Guvern, și fără președinte. Dat fiind scandalul izbucnit în 1999, la revizuirea Constituţiei din 2003 s-a introdus prevederea explicită: "Preşedintele nu-l poate revoca pe primul-ministru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel