PSD cere autorităților să sancționeze organizarea Congresului PNL

Congres PNL
Congres PNL

PSD apreciază că organizarea Congresului PNL este ilegală în actualul context pandemic. 

"PSD somează toate autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL. Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile.

În condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic, cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis, constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică. Se impune deci aplicarea cu fermitate a sancțiunilor legale, iar șefii instituțiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave vor deveni ei înșiși complici și vor trebui să răspundă în fața legii.

Totodată, organele abilitate ale statului trebuie să declanșeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul Cîțu, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei", transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Ce a declarat preşedintele PSD

„Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat- este un afront uriaș la adresa românilor. Guvernul Cîțu siluiește cum vrea legea în interes politic, dar le cere românilor să accepte restricții tot mai severe. Este o dublă măsură flagrantă care va avea ca efect și mai puțină încredere în guvernanți.

Anul trecut, PSD a organizat Congres online în pandemie și a făcut eforturi uriașe să respecte toate prevederile legale:

- am redus masiv numărul de delegați;

- am folosit mai multe spații interioare și exterioare din țară conectate prin internet;

- am stat mai puțin de 20 de persoane în aceeași sală.

Acum, PNL face orice să fie deasupra legii. 5.000 de liberali ignoră normele sanitare, cu riscul de a răspândi virusul în toată țara.

În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând

- cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID“, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel