PSD, candidat la prezidenţiale. Bogdan Chirieac: Să nu facă experimente

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, posibilitatea ca PSD să aibă drept prezidenţiabil un actor, pe modelul Ucraina. În plus, Chirieac a vorbit şi despre măsurile pe care trebuie să le ia social-democraţii privind programul de guvernare. 

"Eu sper din tot sufletul ca PSD, ca principal partid din România, să nu treacă la astfel de experimente. Deşi Mircea Diaconu este şi actor şi om politic, validat prin propriile puteri. M-am întrebat mereu dacă exemplul Zelenski este testarea prin care un intermediar poate conduce o naţiune. Nu mi-e clar dacă Zelenski este dinspre est sau dinspre vest. Comportamentul agresiv al Ucrainei nu s-a modificat! În astfel de momente dificile, cum este şi PSD, nu cred că trebuie să se procedeze în acest mod. Un partid responsabil procedează ca la carte. Îşi ia un om din partid, un om cunoscut. Cu toate astea, în cazul de faţă pot să înţeleg dacă doamna prim-ministru nu va candida, pentru că este prim-ministru, a fost şi la Bruxelles multă vreme, trebuie să fie sigură pe partid. Alege un membru de partid, un om cunoscut şi pune-l să candideze. Şi poporul român are dreptul să aleagă! Poate îl vor alege, poate nu. Dar tu, ca partid politic, ai de învăţat, pentru că nu se încheie ciclul tău electoral. Socialiştii rămân, nu păţesc ca PDL. Astfel de experimente şi astfel de informaţii fac rău PSD-ului. Ei ar trebui cât mai rapid să îşi cristalizeze un punct de vedere, că e Teodorovici, că e doamna Firea, nu contează. Important e să vină, să spună cine este şi apoi rămâne ca în 10 şi 24 noiembrie poporul muncitor să aleagă, cum a ales pe 26", a declarat Bogdan Chirieac. 

Programul de guvernare, depăşit 

"Este nevoie de o revizuire categorică a programului de guvernare fiindcă nu poţi face un program cu doar 22 la sută susţinere din partea poporului. Nu se poate! Trebuie să te înţelegi cu poporul! Poporul nu a dorit măririle de pensii şi salarii, a votat şi nu a dorit. I-a votat pe ceilalţi pentru că au fost mai convingători. PSD a luat acum de la USR "Fără penali". Foarte bine! Să ia şi de la PNL!", a mai spus analistul politic.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel