Prună atacă trei milioane de români. Ponta, reacție virulentă

Raluca Prună, ministrul Justiției, desființează inițiativa legislativă a trei milioane de români care vor redefinirea familiei în Constituție, astfel încât să fie căsătoria între un bărbat și o femeie. Ei sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex și chiar au făcut campanii stradale dure, condamnate de CNCD. 

Raluca Prună i-ar trimite în judecată pe cei care promovează astfel de opinii extreme. Ministrul Justiției a spus, marți, că România are din 2002 cadru legislativ clar cu privire la rasism și xenofobie, dar până-n 2015 au fost trimise în judecată 16 persoane. În acest context, Raluca Prună a afirmat: ”Este foarte puțin într-o țară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (...) avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea”. 

Fostul premier Victor Ponta a criticat, însă, această poziție a Ralucăi Prună: ”Credeati ca exagerez cand spuneam ca Macovei, Pruna si restul Propagandei duc Romania spre o societate de tip ISIS ( doar cu valorile rasturnate dar cu aceeasi intoleranta si fanatism)??? Singura solutie de guvernare a unei tari pentru oameni ca acestia este "inchisoarea pentru cei care nu sunt de acord cu noi"! Si acum si Iohannis si Ciolos si PNL gandesc si procedeaza la fel. Poate acum intelegeti de ce o tine Ciolos in functie - si de ce trebuie sa ramana tot ei si dupa Decembrie!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel