Provocare majoră pentru Europa. Soluție venită din România

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost reprezentată de președintele Ioana Grosaru și secretarul general Andi Grosaru la Consiliul Partidului Democrat European, desfășurat la Munchen în perioada 22-23 octombrie. Pe agenda de lucru a Consiliului s-a aflat si problemea refugiatilor si gasirea de soluții adecvate pentru rezolvarea acesteia.

În alocuțiunea sa, Secretarul General al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. a spus: „Este o bună ocazie să vorbim despre minorități, pentru că, din punctul de vedere al integrării imigranților, cea italiană a reprezentat avangarda constituirii societății române moderne. În România avem 19 minorități recunoscute oficial, care au reușit să se adapteze perfect în teritoriul Carpato – Danubiano – Pontic. De aici putem să tragem cu ușurință concluzia că cel mai bun remediu pentru situația actuală este toleranța.

În opinia mea, ceea ce trebuie să facă Europa în privința refugiaților este să îi integreze cât mai rapid pentru a culege beneficiile acestui proces, cu eficiență maximă din punctul de vedere al siguranței".

 (w670)

Secretarul general al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. a prezentat, apoi, pașii făcuți de România în direcția reformării justiției, sistemului sanitar, infrastructurii, învățământului și luptei împotriva corupției.

[citeste si]

Integrarea refugiaților înseamnă transfer de know-how

Lucrările Consiliului de la Munchen s-au concentrat pe situația refugiaților, care devine tot mai dramatică pe măsură ce iarna se apropie și temperaturile devin insuportabile pentru cei care dorm în aer liber. Există speranțe că măcar unii dintre aceștia își vor găsi cât mai repede un rost, mai ales că există refugiați ce sunt specializați în diferite meserii. Sunt refugiați care au școală, studii și este importantă integrarea lor rapidă pentru transferul de know-how. În Germania, aceștia lucrează pentru 1 euro/oră – limitat la 80 ore/lună în servicii de curățenie.

„Avem nevoie de o Europă în care se poate trăi. Avem posibilitatea de a primi refugiați. Civilii adoptă refugiați. Uniunea face forța", a spus Gabi Schmidt, reprezentantă a partidului Freie Wahler din Germania.

Pe de altă parte, europarlamentarul Ulricke Muller a subliniat că „s-au creat blocaje la frontiere din cauza refugiaților", iar Andoni Ortuzar, reprezentant al Partidului Național Basc, a observat că în Spania există o teamă vizavi de fenomenul migrației și a cerut „găsirea unei soluții juste pentru adăpostirea refugiaților".

La rândul său, co-președintele Francois Bayrou, a vorbit despre fenomenul migrației care despre o provocare majoră pentru continent: „Este grea gestionarea fluxurilor de imigranți. Este dificil să oferi posibilități decente propriei populații. Europa este paralizată de frica de o anarhie internțională".

În concluzie la Consiliul desfășurat pentru prima oară în Germania, co-președintele Francesco Rutelli a apreciat că „avem multe speranțe în ceea ce privește munca noastră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel