Protocoale secrete, investigație. Chirieac: Nici nu-și imaginează Timmermans

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, la Antena 3, după ce Frans Timmermans a cerut o anchetă cu privire la protocoalele secrete din România. 

”Cred că Parchetul General trebuia de mult să investigheze aceste protocoale. Nu a făcut lucrul acesta, a considerat că e normal ca ofițeri SRI să meargă la Înalta Curte cu dosarul galben și să impună sentințe în proces. După 2015, după schimbarea directorului SRI, când am aflat despre aceste atrocități, sigur că trebuia ca de atunci procurorul general să înceapă o investigație de cel mai înalt nivel. Nu s-a întâmplat. Protocoalele n-au fost luate în seamă de nimeni din UE și nici de SUA. Au refuzat să vorbească despre ele! După întâlnirea de ieri de la Bruxelles, avută de ministrul Tudorel Toader, dânsul ne-a spus că astăzi se va vorbi despre protocoale. 

Nici nu-și imaginează domnul Timmermans peste ce furnicar, în ce mlaștină a dat cu piciorul. 

Nimeni nu dorea să facă lucrul acesta, nici cei care au întocmit MCV, nici partenerul strategic al României, SUA. Ambasadorul Klemm nu a vorbit niciodată despre aceste protocoale. 

În continuare, cred că PÎCCJ nu va deschide deocamdată o anchetă.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Climatul necesar pentru o reformă s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete între Parchet și SRI. Eu cer ca autoritățile române să lanseze o investigație asupra acestor protocoale pentru că totuși este nevoie de o independență a justiției.” a spus Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, în Parlamentul European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel