EXCLUSIV  Proteste în noaptea de PAȘTE 2017. Mesaj vehement pentru organizatori

Scriitorul Dan Ciachir a discutat, în exclusivitate pentru DC News, despre inițiativa protestatarilor de a organiza o demonstrație, în noapte de Paște, în fața Guvernului.

”Este o blasfemie. Învierea Domnului, care este cel mai mare eveniment creștin, nu are nicio conotație politică. Însuși Hristos, când mulțimile au vrut să îl facă rege, a respins lucrul acesta. 

Numai comuniștii apăruseră prin '47 cu ideea, Paștele de tip nou. Cu asta ar trebui asociați, cu ce făcea Ana Pauker și Teohari Georgescu. Să dai o conotație politică Învierii, atinge blasfemia.

Învierea se face la Biserică, în jurul Bisericii. Un protest politic și o activitate politică se poate desfășura, dar nu poate fi legată de așa ceva. Este o impertinență. Tocmai, Biserica apropie, nu desparte, ori aici e o încercare de sciziune. 

Biserica apropie, trece dincolo de politic, recomandă preoților să nu facă politică. Este o ofensă adusă celei mai mari sărbători creștine, într-o perioadă în care toate cele mari confesiuni, sărbătoresc în aceeași zi Paștele”, a explicat scriitorul Dan Ciachir, în exclusivitate pentru DC News.

[citeste si]

Pe pagina de Facebook ”Insistăm” este promovat următorul mesaj: 

"Pentru ca suntem o familie, se cuvine sa sarbatorim Invierea in locul care ne-a unit. In aceste momente de grea incercare pentru natiunea romana este nevoie de unirea poporului si Invierea tarii. Manastirea Izvorul Tamaduirii este la 5 minute de mers pe jos fata de Piata Victoriei.

Va asteptam pe toti cei care sunteti cu sufletul alaturi de tara sa veniti cu o candela sau lumanare pentru a scrie impreuna mesajul: Romania a Inviat!", au anunțat organizatorii evenimentului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel