Proteste funcționari publici: 22 noiembrie, grevă japoneză

Funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică au decis să protesteze marţi, 22 noiembrie, în faţa instituţiilor publice. Ei vor fi în grevă japoneză fiind pregătiți pentru declanșarea conflictului de muncă dacă nu le sunt îndeplinite cererile. 

Funcționarii sunt nemulțumiți de faptul că nu au beneficiat de nicio creştere salarială pe parcursul anului 2016, informează un comunicat al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. 

"Angajaţii administraţiei publice - funcţionari publici şi personal contractual - vor demonstra marţi, 22 noiembrie 2016, deoarece nu au beneficiat de nicio creştere salarială pe parcursul anului 2016. Demonstraţiile sunt: împotriva angajatorilor direcţi care nu s-au implicat în creşterea salarială sau care nu au aplicat corect dispoziţiile OUG 43/2016, aceştia mulţumindu-se cu exploatarea resursei umane; împotriva Guvernului care, contrar celor declarate, a dus o politică neunitară de creştere salarială, singurii beneficiari ai creşterilor salariale fiind sănătatea şi învăţământul; împotriva Parlamentului, care a ignorat în totalitate salarizarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual, categorie de personal care asigură buna funcţionare a statului de drept", se spune în comunicatul remis joi Agerpres. 

Sindicatul precizează că, în contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale de către sindicate, funcţionarii publici şi personalul contractual din Administraţia Publică au decis să protesteze în faţa instituţiilor publice. 

Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici - funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică locală şi centrală - se solidarizează cu demonstranţii şi protestează alături de ei prin grevă japoneză, purtând o banderolă albă. 

Sindicatele din Administraţie au anunţat la sfârşitul lunii trecute că au anulat generală programată pentru 31 octombrie pentru că nu au strâns numărul necesar de semnături, conform unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

[citeste și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel