Proteste după schimbarea mai multor directori de școli. Ce spune Sorin Cîmpeanu despre nemulțumirile părinților

Mai mulți părinți au protestat ieri după ce directorii școlilor în care învață copii lor au fost schimbați. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat pe marginea acestui subiect.

După ce ieri mai mulți părinți au protestat împotriva schimbării directorilor de școli, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, că sunt câteva zeci de delegări făcute în fiecare judeţ, iar inspectorii generali şcolari vor raporta motivaţiile pentru care au fost făcute schimbări la conducerea unor şcoli, transmite Agerpres.

"Cei mai mulţi au continuat. Au fost şi cazuri în care, pe baza unor motivaţii pe care inspectorii generali le vor raporta Ministerului Educaţiei în cursul zilei de mâine, au făcut acele schimbări. Sunt câteva zeci la nivelul fiecărui inspectorat.", a adăugat Sorin Cîmpeanu la TVR1 întrebat despre criticile care se aduc în privinţa recentelor schimbări de directori de şcoli.

VEZI ȘI: Protest la o școală din Giurgiu. Directoarea instituției ar fi fost schimbată din funcție pe motive politice. "Motivul? Nu sunt membră PNL"

Ministrul Educaţiei a adăugat că Legea Educaţiei permite delegări pe postul de director de unitate de învăţământ până la data organizării concursului, dar nu mai târziu de începerea anului şcolar, iar aceste delegări sunt făcute de inspectorii şcolari din judeţe.

"Conform articolului 258, alineatul 7 din Legea Educaţiei (...), delegarea directorilor, delegarea competenţelor pentru conducerea instituţiilor unităţilor de învăţământ până la data organizării concursului, însă nu mai târziu de începerea anului şcolar, revine inspectorilor generali din fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, cu avizul Consiliului de administraţie. Aş vrea să vă spun că din cei aproape 10.000 de directori din România, directori şi directori adjuncţi, 5.000 sunt cu concurs, aceia nu fac obiectul acestor numiri", a spus Cîmpeanu.

VEZI ȘI: PROTEST și la Școala Gimnazială "Maica Domnului", după schimbarea directorului. Părinții amenință că nu vor mai participa la orele online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel