Proteste 31 martie 2021. Se strigă ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, ”Libertate!”, ”Demisia”

Protest în Piața Victoriei
Protest în Piața Victoriei

Sute de persoane, cu steaguri şi pancarte, au ajuns, miercuri seară, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Pentru a patra seară la rând, oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii, după care au mărşăluit pe traseul Universitate - Calea Moşilor - bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.

„Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, „Libertate!”, „Demisia” au strigat oamenii pe stradă, una dintre principalele revendicări fiind demisia Executivului.

Majoritatea manifestanţilor nu poartă mască de protecţie şi nici nu respectă distanţarea fizică.  

Manifestări similare au loc în mai multe oraşe din ţară.

Incident la Constanța

Amintim că un bărbat care protesta, miercuri, în Constanța a fost pus la pământ și băgat în dubă de jandarmi.  Bărbatul a refuzat să se legitimeze la solicitarea unui jandarm și a fost scos din mulțime, a explicat Jandarmeria. Ceilalți participanți la protest s-au împotrivit și au încercat să-l apere pe bărbat.

„În scop preventiv, pe traseul de afluire dinspre strada Traian, unul dintre elementele de dispozitiv a încercat să comunice cu persoanele care veneau spre locul protestului, transmiţându-le câteva recomandări pentru participarea la proteste. Una dintre persoane a ignorat jandarmul. La solicitarea de a-şi declina identitatea, alte persoane au încercat să acorde sprijin persoanei legitimate. Persoana respectivă a fost extrasă din zonă în vederea stabilirii identităţii”, au explicat reprezentanții Jandarmeriei.

UPDATE:

În ziua a patra a protestelor a fost cea mai mică participare de la declanșarea mișcărilor de stradă. Sute de persoane au protestat în București și Brăila, în timp ce în orașe precum Galați, Craiova, Pitești și Constanța au participat zeci de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel