Protestatari, comparați cu minerii. Kelemen (UDMR), poziție oficială

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că îşi cere scuze pentru declaraţia făcută de deputatul Marton Arpad, care i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă. 

"Domnul Marton Arpad a avut o declaraţie neinspirată, necugetată, dar sunt convins că nu a avut intenţia să jignească pe nimeni şi eu nu împărtăşesc această opinie, nu este opinia UDMR. Sigur, i-am spus, şi în numele meu şi în numele Uniunii îmi cer scuze de la cei care s-au simţit jigniţi, cei care după această declaraţie au avut senzaţia că domnul deputat i-a jignit; nu a fost o astfel de intenţie din partea lui", a spus Kelemen Hunor. 

Potrivit acestuia, orice om are dreptul să protesteze în limitele legale, la fel cum orice om are dreptul la opinie, atâta vreme cât nu lezează demnitatea cuiva. 

"Orice om are dreptul de a protesta, există cadrul legal pentru aşa ceva şi orice protest este absolut în regulă până când nu lezează demnitatea unui alt om şi nu îngrădeşte drepturile şi libertatea celuilalt, la fel cum orice om are dreptul la o opinie în limitele bunului simţ şi fără să lezeze demnitatea celuilalt. Eu cred că în acest moment ar trebui să ne oprim şi nu ar trebui să mai comentăm această declaraţie, fiind o declaraţie neinspirată şi care nu era cu intenţia de a jigni pe cineva", a conchis Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă. 

"Să nu fiţi duplicitari. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider al acestui grup care a mulţumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie '90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statul de drept, a declarat Marton Arpad, joi, în timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel