Protest Guvern, revoluționarii cer retragerea OUG privind noi certificate

Sute de revoluţionari au reluat, luni, protestele în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului retragerea Ordonanţei de Urgenţă prin care ei sunt obligaţi să obţină noi certificate prin care să ateste că au avut "un rol determinant" la Revoluţie.

Revoluţionarii scandează "Jos Ponta" şi au steaguri şi bannere pe care scrie "Ponta, nu mai schimba legile", "România civică, România cetăţenilor", "Nu există Revoluţie fără revoluţionari". Unii dintre revoluţionari au veste pe care scrie "Greva foamei", iar pe unele sunt trecute şi vârstele protestatarilor, informează Mediafax.

Lideri ai revoluţionarilor spun care sunt nemulţumirile protestatarilor şi motivele pentru care s-au adunat în Piaţa Victoriei.

Protestatarii stau într-o zonă încercuită cu garduri şi în apropierea acestora sunt dispozitive de jandarmi, echipe de jandarmi putând fi văzute şi în zonele din apropierea Pieţei Victoria. Protestul este autorizat până la ora 17.00, pentru 2.000 de persoane.

Revoluţionarii spuneau, săptămâna trecută, că sunt nemulţumiţi că nu au primit un răspuns de la premier şi că vor continua protestul la sediul Guvernului şi greva foamei, până când va fi retrasă OUG privind obligativitatea obţinerii de noi certificate.

Dorin Popa, unul dintre reprezentanţii revoluţionarilor, care a intrat în greva foamei şi a participat în 6 ianuarie la discuţiile cu ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, a declarat, potrivit Mediafax, că premierul Victor Ponta nu le-a transmis niciun mesaj privind revendicările lor. Acesta a precizat că revoluţionarii nu mai sunt dispuşi să discute modificarea ordonanţei, ci solicită retragerea actului normativ, mai ales că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a confirmat faptul că orice ordonanţă de urgenţă poate fi retrasă de către cel care a emis-o.

Ordonanţa de urgenţă privind revoluţionarii conţine aberaţii şi erori materiale, "erori impardonabile", declara ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, după discuţiile cu reprezentanţii revoluţionarilor, cărora le-a spus că va solicita eliminarea acestor prevederi din actul normativ.

Citește și: Ponta trimite Corpul de Control peste revoluționari. Care este MOTIVUL 

Liviu Pop le-a promis reprezentanţilor revoluţionarilor că-i va cere premierului Victor Ponta "să fie eliminate acele aberaţii şi erori materiale care, potrivit secretarului de stat Adrian Sanda, există". Ministrul delegat a mai spus, la finalul discuţiilor, că speră să existe o modificare rapidă a OUG, astfel încât cei îndreptăţiţi să fie plătiţi cât mai repede, mai ales că în buget sunt prevăzute sumele necesare.

Liviu Pop a susţinut anterior că retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel