Protest diaspora, violențe. Fiica lui Vlad Alexandrescu (USR), la pământ: Paramedicii alergau spre echipajul de resuscitare

Protest Piața Victoriei
Protest Piața Victoriei

Vlad Alexandrescu (USR) a fost prezent la proteste împreună cu familia sa. Acesta a povestit un episod grav prin care a trecut una din fiicele sale.

„Am fost și eu la protest cu familia mea, cu cele doua fete de 14 ani și 16 ani. Am fost invadat de gazele lacrimogene, de petarde. Uneia din fete i s-a făcut rău, n-am văzut-o. Când am început să o caut mi-a zis lumea că e pe targă.

Era cu un echipaj de paramedici care alerga spre echipajul de resuscitare. Mi-am dat seama că e vorba de ea, am alergat spre ea. Avea tensiunea foarte scăzută”, a declarat Vlad Alexandrescu la România TV.

Vlad Alexandrescu a declarat că se afla în zona muzeului Antipa.

Mesaj postat pe Facebook de liderul USR:

„Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față...

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?”

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel