PROTEST al angajaţilor societăţii de transport public. Probleme grave

Aproximativ 40 de angajaţi ai societăţii care asigură transportul public în municipiul Ploieşti au protestat, luni, în centrul oraşului, ei reclamând starea financiară 'critică' a societăţii, dar şi probleme în ceea ce priveşte flota.

Manifestanţii, angajaţi ai SC Transport Călători Express (TCE) SA, societate a Consiliului Local (CL) Ploieşti, au purtat steaguri, dar şi pancarte pe care erau desenate autobuze pe care scria: 'SC TCE SA Autobuze de epocă' sau 'Călătorii Colectiv SC TCE SA'.

Liderul de sindicat Sebastian Suditu a arătat că problemele societăţii sunt legate de starea financiară 'critică', punctând că salariaţilor nu le-au fost plătite dările către stat, dar şi că CL are datorii către această societate, a căror valoare însă nu o cunoaşte.

[citeste si]

'Problemele sunt critice din punct de vedere financiar şi, pe lângă cele financiare, mai avem şi probleme cu flota foarte îmbătrânită, condiţiile de lucru, nerespectarea contractului colectiv de muncă. Nu s-au plătit la bugetul de stat contribuţiile angajaţilor. Nu s-au plătit, dar nouă ni s-au oprit pe fluturaş dările către bugetul de stat. Flota este foarte îmbătrânită şi necesită costuri mari de mentenanţă. (...) Dorim ca CL să îşi facă treaba şi să ne achite datoriile şi pe cele pe care le avem către ANAF, că tot vina CL este', a declarat liderul de sindicat. Întrebat când a fost cumpărat ultimul autovehicul nou de care dispune TCE, el a răspuns că 'în urmă cu şase-şapte ani, poate mai mult, chiar 12'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel