EXCLUSIV  România, republică parlamentară. Remus Borza: Am pune capăt acestui război fratricid

Parlament
Parlament

Deputatul Remus Borza a analizat, în cadrul ediţiei din această săptămână a emisiunii "Borza Analytica", propunerea lui Dan Dungaciu de a se implementa un sistem nou în România în ceea ce priveşte alegerile şi rezultatul acestora.

Remus Borza a analizat propunerea care spune că partidul care ar câştiga cele mai multe voturi să primească un bonus de zece procente, astfel încât să poată avea o majoritate confortabilă în Parlament şi să guverneze singur. 

"E greu să guvernezi într-o alianţă. Apar inerent certuri şi în familie. Te cerţi cu copilul, cu nevasta şi totuşi e o legătură puternică de sânge. Cu atât mai mult într-o alianţă de partide cu ideologii, doctrine, interese personale, partid sau de grup diferite. De aia am şi spus că ideal ar fi pentru România să trecem la o republică parlamentară pentru că Parlamentul ar alege şi preşedintele. Cu alte cuvinte, cum spune şi Dan Dungaciu, partidul care câştigă alegerile ar da automat şi preşedintele. Şi atunci am avea majoritate din aceeaşi familie politică: majoritate parlamentară, un guvern şi un preşedinte al republicii. Am pune capăt acestui război fratricid la care noi, românii, asistăm neputincioşi de 30 de ani", a declarat Remus Borza.  

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel