Programul "Noua casă" a devenit operațional

Noua Casă, două categorii de credite pentru locuinţe noi
Noua Casă, două categorii de credite pentru locuinţe noi

Românii care vor să își cumpere locuințe cu ajutorul programului guvernamental "Noua casă" se pot prezenta cu actele la bănci.

Noul program va continua să ofere facilitățile din vechiul program ,,Prima casă”, însă aduce și noi avantaje în schema de finanțare – garantare pusă la dispoziție de stat, prin Ministerul Finanțelor.

Normele de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial. A fost păstrată condiția unui avans de 5% din preț pentru românii care vor o locuință de maximum 70.000 de euro.

În acest caz statul va acoperi jumătate din garanțiile cerute de bănci.

Programul permite acum și cumpărarea unor locuințe mai scumpe, situație în care pot fi accesate credite de până la 140 de mii de euro.

Garanția acoperită de stat este de 60%, iar avansul de 15%. Pot accesa programul doar cei care nu au avut niciodată o casă mai mare de 50 de metri pătrați.

Plafonul total de garanții este de 1,6 miliarde de lei, disponibil până la sfârșitul anului.

Programul "Noua Casă", două categorii de credite pentru locuinţe noi

'Prin programul 'Noua Casă' se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi (prin locuinţă nouă se înţelege orice locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum şi locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv:

1) credite de până la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60%;

2) şi credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%', se menţiona în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel