Profesor arestat preventiv pentru luare de mită

Tribunalul Mureş a anunţat, joi, că a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a profesorului din Luduş, C.V., acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins diverse sume de bani de la elevi pentru a-i promova la materia pe care o preda. 

Încheierea Tribunalului Mureş poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. 

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat în urmă cu o zi o percheziţie la domiciliul profesorului şi la Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduş, pentru probarea unor infracţiuni de corupţie. 

'În cauză, se efectuează cercetări faţă de C.V., profesor în cadrul unui liceu tehnologic din Luduş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată. În fapt, o persoană a formulat un denunţ prin care sesiza faptul că profesorul C.V., printr-o practică frecventă de notare subapreciată, obişnuia să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda', a anunţat, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat remis AGERPRES. 

Potrivit comunicatului DGA, prin ordonanţa din 26.04.2017, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, fiind delegaţi ofiţerii de poliţie judiciară ai S.J.A. Mureş pentru efectuarea activităţilor procedurale. 

Comunicatul a precizat că acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al IGPR - DOS, precum şi de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel