Urmărește emisiunea live


Procurorul SIIJ Iaşinovschi, din dosarul alegerilor de la Sectorul 1, cercetat disciplinar - SURSE. Cererea de pensionare, blocată

Arhiva Foto
Arhiva Foto

Surse judicare susțin că procurorul SIIJ Sorin Iaşinovschi ar urma să fie cercetat disciplinar, după ce în presă a ajuns informaţia conform căreia Daniel Tudorache ar avea cu 1000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand la renumărarea buletinelor de la Sectorul 1. 

Acţiunea disciplinară ar urma să fie declanşată marţi, 18 mai 2021, conform surselor citate. La doar câteva ore după apariţia în presă a informaţiei conform căreia Daniel Tudorache ar avea mai multe voturi decât Clotilde Armand, după renumărarea buletinelor, tot pe surse a venit şi vestea că procurorul Sorin Iaşinovschi şi-a depus dosarul de pensionare. Informaţia a fost confirmată în direct la DC NEWS TV de jurnalista Diana Tache. 

"Primesc pe surse ceva. Procurorii care se uită la emisiune spun că procurorul care instrumentează dosarul la SIIJ a depus deja dosarul de pensionare la CSM", a declarat Diana Tache. 

Acţiunea disciplinară îi va bloca, însă, cererea de pensionare procurorului Iaşinovschi. La acest moment, nu se cunosc motivele pentru care ar urma să fie deschisă acţiunea disciplinară. 

VEZI ŞI Procurorul SIIJ din dosarul alegerilor de la S1 se PENSIONEAZĂ. Bogdan Chirieac: S-au exercitat presiuni!

SIIJ a anunţat că nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi

”În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. 

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. 

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror", a transmis SIIJ.

VEZI SIIJ, anunț despre ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1. A fost stabilit un nou termen 

Asemănare ”Adina Florea vs. Kovesi”

Dacă informaţia se confirmă, atunci se pot face asemănări cu cazul Adinei Florea, care a fost supusă unei acţiuni similare, după instrumentarea dosarului care o privea pe actualul procuror şef european, Laura Codruţa Kovesi. 

La începutul lunii martie, surse judiciare afirmau că Inspecția Judiciară (IJ) a început cercetarea disciplinară a procurorului Adina Florea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pentru exercitarea profesiei cu rea-credință și gravă neglijență în anchetele vizându-i pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Koveși si pe procurorul Alfred Savu de la DNA Ploiești.

Şi CSM anunţase, în ianuarie, o astfel de acţiune împotriva Adinei Florea. 

"În ședința din data de 12 ianuarie 2021, Secția pentru procurori, în unanimitate, în urma suplimentării ordinii de zi, a dispus în temeiul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări conform competențelor legale, cu privire la posibila săvârșire de către doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a abaterii disciplinare prevăzută de dispozițiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor de drept material și procesual în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar față de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu", se arăta în comunicatul CSM.

VEZI CSM cere VERIFICAREA Adinei Florea pentru abateri disciplinare în procedura controlului judiciar față de Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel