SIIJ, anunț despre ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1. A fost stabilit un nou termen

SIIJ a făcut precizări după ce s-a vehiculat că Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât Clotilde Armand la alegerile locale, lucru reieșit în urma renumărării voturilor. 

”În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. 

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. 

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. 

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019.” a transmis Secția Specială, care anchetează posibila fraudare a alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1. 

Reacția oficială vine după ce miercuri s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020. Se aștepta ca astăzi sau cel târziu mâine să există o reacție oficială în acest sens. Conform celor mai sus menționate, pentru finalizarea activităților dispuse de procurorul de caz în această anchetă s-a stabilit un nou termen, acela de 1 august 2021, pe motiv că volumul de muncă pe care îl implică ancheta ar fi prea mare. În plus, conform comunicatului, din verificări nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați. 

Vezi și: Voturi Sector 1. Tudorache: Dacă ne vor spune că a fost fraudă, vom merge în instanță!

Tudorache, 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde, după renumărare. Cuculis: Când îi poate fi ANULAT mandatul lui Armand

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel