EXCLUSIV  Tudorache, 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde, după renumărare. Cuculis: Când îi poate fi ANULAT mandatul lui Armand

Facebook Adrian Cuculis
Facebook Adrian Cuculis

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce se va întâmpla dacă informaţia venită pe surse, conform căreia Daniel Tudorache are cu 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand la Sectorul 1 va fi confirmată oficial, dar şi cum s-ar putea ajunge la demiterea primarului Sectorului 1. 

Conform unor surse judiciare, renumărarea voturilor s-a încheiat la Sectorul 1, iar din primele informaţii Daniel Tudorache ar avea cu 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand. Un comunicat oficial ar urma să fie emis în cursul zilei de joi, 13 mai 2021. 

Avocatul Adrian Cuculis spune că dacă situaţia este confirmată, în baza acestei hotărâri se poate organiza un referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1. 

"Vorbim despre posibilitatea organizării oricând a unui referendum. Dacă se constată clar la această numărătoare că primarul actual, Clotilde Armand, nu ar fi trebuit de fapt să ocupe această funcţie, cetăţenii ar putea să o revoce din funcţie prin acel referendum, chiar dacă asta nu se întâmplă mâine, din punct de vedere legal", a spus Adrian Cuculis pentru DC NEWS.

Când poate fi DEMISĂ direct Clotilde Armand 

Avocatul a explicat şi în ce situaţie s-ar putea ajunge la demiterea directă a primarului Sectorului 1, în condiţiile în care se constată că, de fapt, nu a câştigat alegerile locale. 

"Întreaga anchetă durează, pentru că nu procurorul decide cine e vinovat sau nu, ci instanţa de judecată. Ori instanţa trebuie să vină şi să vadă că ce a constatat procurorul este corect, că alea sunt probele, alea sunt voturile, asta e numărătoarea, astea sunt procesele verbale. Anularea mandatului lui Clotilde Armand ar putea surveni doar în cazul unei hotărâri definitive care ar constata un fals şi ar anula procesul verbal iniţial de numărare a voturilor. Dar este clar că odată cu constatarea faptului că dl Tudorache are mai multe voturi, printr-un referendum, Clotilde Armand ar putea fi revocată din funcţie", a mai spus avocatul Cuculis. 

Procurorul de caz se pensionează 

La scurt timp după apariţia în spaţiul public a acestor informaţii, procurorul de caz de la SIIJ, Sorin Iaşinovschi, a trimis dosarul de pensionare la CSM. Informaţia a fost confirmată de jurnalista Diana Tache, în direct la DC NEWS TV. 

"Primesc pe surse ceva. Procurorii care se uită la emisiune spun că procurorul care instrumentează dosarul la SIIJ a depus deja dosarul de pensionare la CSM", a declarat Diana Tache. 

"E cumplit. Înseamnă că s-au exercitat asupra sa presiuni!", a completat Bogdan Chirieac. 

VEZI ŞI Procurorul SIIJ din dosarul alegerilor de la S1 se PENSIONEAZĂ. Bogdan Chirieac: S-au exercitat presiuni!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel