EXCLUSIV  Procurorul SIIJ din dosarul alegerilor de la S1 se PENSIONEAZĂ. Bogdan Chirieac: S-au exercitat presiuni!

Facebook Diana Tache
Facebook Diana Tache

Jurnalista Diana Tache a venit cu o posibilă explicaţie după ce au apărut informaţii care afirmă că procurorul de caz în dosarul alegerilor de la Sectorul 1 ar intenţiona să se pensioneze. 

Conform unor surse juridice, procurorul Sorin Iaşinovschi, cel care ar conduce acest caz, ar intenţiona să se pensioneze. Informaţiile au apărut la scurt timp după ce, tot pe surse, s-a aflat că numărătoarea s-ar fi încheiat, iar Daniel Tudorache ar avea cu 1000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand. 

"Trăim într-o ţară în care oficialii statului român care ar trebui să facă numărătoarea întotdeauna se consultă pe partea cealaltă, care pare într-adevăr pusă în secundar, în umbră. 

De aia azi, când s-a anunţat că Tudorache are 1000 de voturi peste Armand, procurorul de caz şi-ar fi depus dosarul de pensionare. Lucrurile se leagă şi noi am mai trăit momente de genul acesta, când bătrânii la referendumul din 2012 erau puşi să jure cu mâna pe Biblie, pe capota maşinii de la DNA. De asta spun că este nevoie de un pic mai mult decât de nişte lamentări din partea celor care, iată, se dovedeşte că ar fi câştigat alegerile", a spus Diana Tache. 

VEZI S-a încheiat renumărarea voturilor din Sectorul 1. Surse România TV: Daniel Tudorache, 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand

Anunţul oficial privind numărătoarea voturilor de la Sectorul 1 va fi făcut joi, 13 mai 2021, sau cel târziu vineri.  

Informaţie primită de la procurori în timpul interviului la DC NEWS  

Diana Tache a anunţat, chiar în timpul emisiunii de la DC NEWS, că a primit confirmarea de la procurori că Sorin Iaşinovschi şi-a depus dosarul de pensionare. 

"Primesc pe surse ceva. Procurorii care se uită la emisiune spun că procurorul care instrumentează dosarul la SIIJ a depus deja dosarul de pensionare la CSM", a declarat Diana Tache. 

"E cumplit. Înseamnă că s-au exercitat asupra sa presiuni!", a completat Bogdan Chirieac. 

"De asta spun că nu putem separa lucrurile între ele!", a încheiat Diana Tache. 

PSD acuză o posibilă "fraudă electorală"

"Să vedem ce infracţiuni au fost identificate. Cum s-a putut ajunge aici? (...) În acest moment vorbim de o fraudă electorală în sectorul 0 al Capitalei României. Vom vedea cine este implicat şi cine a facilitat această fraudă. Nu doar rezultatul este important, ci şi cine a fost implicat. Şi vom vedea apoi reacţia politică, în primul rând a celor în culpă, dacă se dovedeşte că e aşa, dar şi pe a noastră. Dar eu consider că nu poţi rămâne primarul sectorului 1, când se dovedeşte că ai ajuns acolo prin fraudă. Poate e neglijenţă, asta ar fi altă discuţie. Să aşteptăm explicaţiile oficiale! Nu vorbim de o comună cu 1000 de locuitori. Vorbim de sectorul 1, de kilometrul zero al Capitalei României", a declarat preşedintele PSD Marcel Ciolacu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel